Menu

Frågor & Svar

Våra vanligaste frågor


Är det möjligt att beställa en unikt utformad reflex?
Man får en kostnadseffektiv unik reflex genom ett kvalitativt tryck. En unikt utformad reflex kan levereras, men processen för den unika utformningen kan bli dyr och långvarig i jämförelse med ett kvalitativt tryck.

Är det möjligt att välja tryck från befintlig kollektion?
Vi har tagit fram en befintlig kollektion av tryck för att hjälpa ditt val. Du kan använda de färdiga trycken tillsammans med t.ex. företagets logo. Du kan även berätta för oss din egen tanke om det färdiga trycket (t.ex. ”jag vill ha en dinosaurie på reflexen”).

Vilka tryckfärgsmöjligheter finns det?
Tryckfärgen behöver inte vara svart. Du kan få häpnadsväckande vackra reflexer genom att trycka med ljusgrön färg på en violett reflexer. Den vita färgen är också en vacker tryckfärg och syns på våra klara reflexer. Tryckfärgen kan vara en eller flera. Reklamgåvoreflexer är billigare ju mindre tryckfärg används. Det populäraste sättet är att trycka företagslogot enfärgat. Om du vill ha tryck i flerfärg, genomförs det oftast som digitaltryck, vilket även möjliggör tryck av ett foto.

Hur stor kan tryckytan vara?
Coreflect-reflexer är så effektiva, att man kan utan problem sätta dit ett tryck. Som praxis och vår rekommendation är att max 1/3 av ytan trycks. Tryckytan påverkar dock på de reflekterande egenskaperna.

Påverkar reflexens färg på de reflekterande egenskaperna?
Ja. Som huvudsak reflekterar de klara och gula reflexer bäst- över 3000 CIL (minimikrav är 400 CIL). Den allra sämsta reflekterande färgen är svart. Vi levererar inte produkter från produktionen som har ett CIL-värde under 800, så även de svartfärgade reflekterar 800-1000 CIL. Om du blir erbjuden en färg, som är mycket djup, är det sannolikt att deras reflektionsegenskaper är otillräckliga.

Vilka infästningsmöjligheter finns det?
Vi använder en förmånlig säkerhetsnål/trådinfästning, när man är ute efter ett kostnadseffektivt alternativ, som oftast t.ex. vid massiva kampanjer. Annars rekommenderar vi en bollkedja (4 olika färger) som sådan eller tillsammans med en metallklämma. Alla våra infästningsalternativ är uttänkta så att reflexen tillåts att gunga och reflektera tillräckligt, så att den upptäcks på bästa sätt.